EHBO hulpverleningsteam

Wil u een oproep doe om ondersteuning van uw evenement zend dan een mail naar hulpverleningmeerburg@gmail.com

Dit jaar hebben wij bij verschillende evenementen de EHBO ondersteuning verzorgd.

SINTERKLAAS intocht in Leidendorp.
Bij dit evenement bestaat de hulpverlening in hoofdzaak uit het begeleiden van de groep. Soms en achter gebleven kind opvangen of een enkele pleister plakken op een blaartje. Niet intensief maar wel nodig.

WIELERVERENIGING SWIFT in Leiden
Dit jaar 4 keer gepost op de wielerbaan aan de Bult in Leiden. Gelukkig geen grote ongevallen alhoewel er altijd wel iets te doen is. Schaafwonden schoonmaken of een schoudertje inspecteren of er mogelijk kneuzingen of ontwrichtingen zijn ontstaan. Ook dit jaar geen ernstige problemen.

DE STERRENTOCHT in Leiderdorp.
Dit jaar voor het eerst ondersteuning bij deze tocht gedaan. Ook hier weer vooral opletten dat het allemaal goed verloopt. Geen problemen te melden.

H&B TRANSPORT. In Zoeterwoude
Bij de opening van de nieuwe vestiging van H&B transport werd een groot feest voor personeel en genodigde gehouden in de nieuwe expeditie hal van het bedrijf. Geen incidenten maar wel een zeer interessante dag/avond.

JOOP ZOETEMELK CLASSIC bij SWIFT in Leiden.
Elk jaar starten er vanaf het clubhuis bij de bult een paar duizend wielrenners voor een tocht van 50 tot 150 km. Het is niet de inzet om met de groep mee te gaan langs de uitgezette route maar om de mensen die met lichte verwondingen terug komen zo goed mogelijk te helpen en te adviseren over verdere behandeling van de veelal lichte schaaf- of snijwonden. Denk eens aan het advies voor een Tetanus injectie.

Bij
ALECTO in Lederdorp werd dit jaar weer het jaarlijkse SCHOOLHOCKYTOURNOOI gehouden
Elk jaar weer een evenement met een paar honderd middelbare school kinderen die strijden om de landelijke tittel. Hier is altijd wel een kneuzing, blaar of erger te behandelen. Dit jaar een flinke bloeding die wij maar met moeite goed konden verbinden maar de dame wilde perse door met de wedstrijd dus een beetje improviseren was nodig. Later een flinke botsing waarbij twee jongens met de hoofden tegen elkaar stoten. Een van ed jongens bleef versuft achter. Na voldoende rust en even goed kijken of er niet mogelijk een hersenschudding het gevolg was kon ook deze door met de wedstrijd.

De
AVOND4DAAGSE was weer een grote klus. Het is steeds moeilijk om daarvoor voldoende mensen te kunnen inzetten. Ook dit jaar slechts pleisters en een geruststellend word. Alleen op de laatste avond een meisje met een ernstige bloedneus die wij ook niet na 10 minuten gestopt kregen. Op naar de huisarts voor verder behandeling. Gelukkig voor het kind, de moeder en ons werden wij daar netjes behandelt

Het
DOESHAVENCONSERT was weer een groot feest. De samen werking met de EHBO-ers van de reddingsbrigade  liep als van ouds via de portofoon. Geen gewonden maar wel een zeer gemoedelijk zweer.

Als laatste dit jaar de
TRIATLON in Leiden. Hier is het elk jaar weer en drukte van belang. Duizenden sporters en het publiek zorgen altijd voor een flinke drukte in onze EHBO tent. Niet dat het overweldigend is maar toch. Dit jaar 2 vermeldbare ongevallen. Een jongen man was met het fietsen gevallen en had ogenschijnlijk vooral schaafwonden op schouder en arm. Bij nadere inspectie bleek ook de rug en nek flink geraakt en hebben wij hem laten controleren door de aanwezige fysiotherapeut. Zij constateerde gelukkig geen wervelletsel. Laat in de middag een man met een ontvelde grote teen. Wat tussen de spaken gekomen maar wel daarna nog doorgelopen. Een schoen vol bloed. Verbonden en doorgestuurd naar de huisartsenpost alwaar hij verder is behandeld.

Wil je meer weten over de vorm van hulpverlening of zelf daarin een actieve rol spelen neem dan eens contact op met Erik van Hooven (06 - 42165129)

Voor het aanvragen van ondersteuning tijdens evenementen: mail naar hulpverleningmeerburg@gmail.com

Groet, Koos Floris